torsdag 14 juni 2012

Tips för dig som ska sälja bostad i Stockholm i sommar.

Många drar sig för att sälja sin bostad under sommaren och väntar till hösten istället. Men att sälja på sommaren kan till och med vara en fördel – konkurrensen är mindre och köparna är ofta seriöst intresserade. Faktum är att sommaren är en utmärkt tid att sälja sin bostad på.

Idag ser man en konstant efterfrågan på bostäder i Stockholmsområdet. När utbudet minskar kraftigt under sommarmånaderna samt kring jul och nyår kommer det ofta fler personer på visningarna och därmed blir det ofta bättre budgivningar och högre försäljningspriser.

- De senaste åren har vi sett att kvadratmeterpriserna under sommarmånaderna är minst lika höga som under andra delar av året, vilket naturligtvis har flera orsaker. Bland annat handlar det om att det är färre bostäder till försäljning vilket gör att konkurrensen minskar, säger Henrik Rundgren, vice vd och presschef på Notar.

Under sommaren brukar det även vara mer avslappnad stämning på visningarna. Folk är mindre stressade och tar sig tid att verkligen titta ordentligt och få en känsla för bostaden. Även om många Stockholmare lämnar stan under delar av sommaren når de idag informationen på ett helt annat sätt än tidigare. Iphones, Ipads, mobilt bredband och ökad lösnummersförsäljning av tidningarna under semestertider gör att fler personer tittar på varje bostad, fler som blir intresserade och därmed fler spekulanter på visningarna.

- När det gäller mindre lägenheter har vi många spekulanter från annan ort som ska börja studera eller arbeta i Stockholm och behöver hitta en bostad snabbt. För oss mäklare innebär det många privata visningar, då man kanske bara är i Stockholm över dagen för att titta på bostäder, säger Henrik Rundgren.

Bästa tipsen från mäklaren Elin Johansson på Notar Solna:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar