torsdag 5 april 2012

Stockholmarna förutspår låg reporänta och fortsatt urbanisering.

Höghastighetsbredband, Energy Watch samt centraldammsugare i varje hem. Och en reporänta på mellan 2-3 procent. Det är framtiden för vårt boende. I alla fall när stockholmarna förutspår utvecklingen. 70-talsinspirerad inredning är dock ingen favorit i Stockholms-hemmen. Detta och mycket mer avslöjas i den helt nya Trendrapporten 2012 från Svensk Fastighetsförmedling.

Trendrapporten 2012 är en kartläggning där 4 846 svenskar gett sina egna prognoser kring bostadsmarknaden och sitt eget boende i framtiden. Rapporten är indelad i fem teman; boende, ekonomi, inredning, drömläget och teknik. I Trendrapporten 2012 har även experter inom varje område analyserat resultatet som är nedbrutet på tio olika län, däribland Stockholms län.
I Trendrapporten 2012 avslöjas bland annat att 9 av 10 stockholmare vill bo kvar i Sverige i framtiden. De anledningar som skulle kunna få stockholmarna att flytta utomlands är dock det kalla vädret vilket 26 procent svarat samt hälsomässiga fördelar med 16 procent. Dessutom kan 12 procent av stockholmarna också tänka sig att flytta från Sverige för kärlekens skull.

Låg reporänta och centraldammsugare i varje hem

När stockholmarna förutspår hur svenskarna kommer att bo i framtiden tror hela 80 procent på boende i lägenhet i storstad. Det är den överlägset högsta siffran i hela landet och kan exempelvis jämföras med riksgenomsnittet där bara 57 procent tror att svenskarna i framtiden kommer att bo i en lägenhet i storstad. 26 procent av stockholmarna tror att villaboende i storstadsregion kommer att vara dominerande medan 25 procent tror på villaboende i en mellanstor stad.
Även inom teknik har stockholmarna förutspått framtiden. 69 procent tror att höghastighetsbredband via fibernät blir standard i alla bostäder i framtiden. Individuell elmätning via så kallad Energy Watch samt centraldammsugare är två andra teknikprylar som stockholmarna tror kommer att finnas i varje hem. 45 respektive 37 procent har valt dessa alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar